Competentie tracking en ontwikkeling

Scenius Astrix
  • API
  • Portal
  • Integratie

Gebaseerd op het door het Joint Research Centre (JRC) van de EU ontwikkelde raamwerk “The Entrepreneurship Competence Framework”, heeft Fontys Hogescholen een applicatie ontwikkeld. Hiermee wordt de ontwikkeling van ondernemerschapscompetenties van studenten gemeten, gevolgd en gestimuleerd

De uitdaging

Scenius heeft een self-assessment-applicatie ontwikkeld voor studenten en coaches en een back-office-applicatie voor het configureren, invoeren en onderhouden van de competentie-ontwikkelmethode en content. Deze wordt door Honderden studenten, coaches en docenten gebruikt.

"Scenius heeft ons maatwerk geleverd waar we enorm blij mee zijn"

- Rick, Marketing IN3

De aanpak

Realisatie

Na het specificeren van alle functionaliteit zijn we gestart met de realisatie. Met ons requirements management systeem, Azure DevOps (TFS), hebben we de taken opgesplitst in sprints en om de twee weken het volgende belangrijkste deel opgeleverd. Dit proces herhaalde zichzelf totdat het product volwassen genoeg was voor een live-gang.

Release

Na uitgebreid intern testen werd een datum afgesproken voor de live-gang. Door onze veelzijdige E2E tests en live status monitoring hadden zowel wij als Fontys er alle vertrouwen in. Op de dag van livegang gingen de Grafana grafieken de lucht in en was onze technische ondersteuning op locatie aanwezig in de college zaal. De onderwijsinstelling waar de lancering plaatsvond, verzorgde hun studenten met een divers arsenaal aan tablets die zelfs de Romeinen niet meer zouden gebruiken. Een paar uur en tienduizenden API calls verder was het klaar, de studenten gingen weer frikandellenbroodjes eten en naar huis. Met een gemiddelde response time van 15ms en geen errors, ondanks de grote diversiteit aan devices, waren beide partijen zeer tevreden met deze release. Deze mening werd ook gedeeld door zowel de studenten als de coaches die als eerste, op grote schaal, met het nieuwe systeem mochten werken.

2021

Competentie-ontwikkeling aan de hand van het EntreComp-Framework wordt steeds populairder zowel binnen als buiten de EU. In samenspraak met Fontys wordt de applicatie telkens verbeterd en uitgebreid.

Samen groeien we door.