De beweging naar technische cloud-based applicatiesoftware

Waar we eerst vooral bezig waren om technische producten en productiemiddelen in de ontwikkelingsfase beter te maken, verwachten we nu van onze software dat deze machines en omgevingen ook leert om zichzelf (in real-time) te verbeteren.

Verder verwachten we dat gedistribueerde deelsystemen en sensoren zich meer en meer als één systeem gaan gedragen en men altijd en overal toegang heeft tot bijvoorbeeld het prestatie- en servicedashboard.

Applicatiesoftware-expertise steeds beschikbaar

Technologiebedrijven worden zo op een gezonde manier uitgedaagd om hun kernexpertise verder op te rekken, richting cloud-based applicatiesoftware en data-intelligentie. Bij Scenius zijn wij hier klaar voor. Klaar voor het slim verbinden en benutten van kennis en middelen in een transparante samenwerking.

Tech meets App

Ontwikkelingen op de gebieden Software en Data bieden enorme kansen en wij helpen onze technologiepartners graag om deze kansen ten volle te benutten. Scenius haakt als engineering partner graag aan, wanneer er bijvoorbeeld software-expertise nodig is voor de ontwikkeling van backend, front-end, apps of integraties. Wij delen graag onze kennis op het gebied van security, scalability en availability.

Thuis in bedrijfskritische software

Door onze ruime ervaring op het gebied van de ontwikkeling van technische systemen en software voelen we ons meer dan thuis in de techsector. Bovendien zijn wij vertrouwd met het ontwikkelen, onderhouden en operationeel houden van al uw bedrijfskritische software.

Samen sneller en slimmer

Het vermogen om software te ontwikkelen en data te analyseren met alle bijbehorende kennis, vaardigheden en middelen wordt voor technologiebedrijven steeds belangrijker. Immers, de snelheid van het slimmer worden en het analytisch vermogen van software, wordt steeds bepalender voor het concurrentievermogen.

De snel veranderende marktvraag roept tot snel handelen, maar het is voor veel bedrijven echter een hele klus om het software-engineeringvermogen tijdig uit te breiden met de juiste kennis en expertise. Want waar vind je de juiste engineers? Software applicatie-engineers voelen zich lang niet allemaal aangetrokken tot de techsector, laat staan dat het vaak lastig is om software-ontwikkeling uit te besteden of engineers in te huren.

Win-win partnership

Scenius heeft zich vergaand verdiept in dit vraagstuk en als antwoord ontwikkelden wij onze unieke ‘Scenius-formule‘. Deze formule komt er op neer dat Scenius functioneert als een ‘eigen’ flexibele software-afdeling van haar partners. Hierbij worden alle voordelen van het beschikken over een ‘eigen’ team volledig benut, met volledige uitsluiting van de nadelen die voortvloeien uit het uitbesteden of het inhuren van expertise. Zo functioneren wij als een verlengstuk van de ‘eigen’ engineeringafdelingen van tech-bedrijven en is de juiste kennis altijd binnen handbereik.

Meer weten over de Scenius-formule en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Laten we hier snel eens over praten.

Meer weten of sparren?

Heb je inspiratie of ideeën gekregen na het lezen van dit artikel? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten via info@scenius.nl of bel ons op 040 369 0149.

Ook interessant

Even kennis maken met Nick

Ik ben Nick Heskes, techniekliefhebber en software ontwikkelaar bij Scenius.   Wat is mijn achtergrond? Voordat ik bij Scenius kwam werken, studeerde ik ICT &

Lees verder >